Historic Restoration

 

Historic Restoration

This 18th-century millhouse was moved to its current location near Lewes’ Shipcarpenters Square in 1994. A new foundation and some structural repairs prepped the original structure for a sensitive renovation. The original structure was augmented with an addition, to bring the combined house to 2,500 square feet. The addition houses a sunny great room, together with kitchen and guest bedrooms. The design for the addition, by Architect Terry Jackson creates the look of a home added onto over time. Window & siding details for the original structure were copied from remnants of original materials.


Click to Download the PDF


Click to View the Album

NEXT: Ranch House Transformation

Renovated home, 18th century, LewesRenovated 18th century home
Renovated home, 18th century, LewesRenovated 18th century home
Renovated home, 18th century, LewesOriginal log construction
Renovated home, 18th century, LewesDuring construction
Renovated home, 18th century, LewesLiving room with restored mantle
Renovated home, 18th century, LewesOriginal Living Room
Renovated home, 18th century, LewesSunroom addition
Renovated home, 18th century, LewesBedroom with restored mantle
Renovated home, 18th century, LewesBedroom addition
Renovated home, 18th century, LewesBedroom addition
Renovated home, 18th century, LewesOriginal log wall
Renovated home, 18th century, LewesBasement Fireplace foundation
Renovated home, 18th century, LewesOriginal floor framing
Renovated home, 18th century, LewesSide view with rear addition
Renovated home, 18th century, LewesRenovated 18th century home
Renovated home, 18th century, LewesOriginal log wall